Knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak tržnik

»Content is king« je nepozabna misel, ki jo je leta 1996 v svojem eseju zapisal Bill Gates, ko je razmišljal o prihodnosti interneta in tem, da bo ta postal glavno tržišče za distribucijo vsebine. Njegova napoved se je brez dvoma uresničila, dokaz pa je na videz neskončna količina vsebine, ki je v zadnjem desetletju preplavila svetovni splet. 

A njen primat je začel ogrožati kontekst. Vsebina sama po sebi nima več vrednosti, če s pravim sporočilom ne pritegnemo prave osebe v pravem trenutku ter prek pravega kanala in na napravi, ki jo ta oseba najraje ali pa vsaj najpogosteje uporablja. Z ozirom na to je tudi ustvarjalnost kar naenkrat dobila povsem nov pomen – ne gre več zgolj za oblikovanje in pisanje, poleg tega je treba znati še prepoznati in se odzvati na trenutne okoliščine in razmere; treba je prepoznati kontekst.

Ko preberete Context Marketing Revolution (Matthew Sweezey), vam bo kristalno jasno, zakaj je tako ter kako so se temu prilagodili kupci in se spremenile njihove nakupne navade. Ta knjiga je ena izmed tistih, ki jih mora prebrati vsak tržnik – z njo je Sweezey pustil nepozaben pečat v panogi ter se pridružil njenim velikanom, kot so Kotler, Godin in Pine. Še nikoli do sedaj namreč nisem dobil toliko znanja iz ene knjige kot ravno iz te njegove.