Podrobno


Fedja Hvastija je strokovnjak za marketinško strategijo. Če smo bolj natančni, za marketing skrbi v podjetju Corsair, enem od vodilnih svetovnih proizvajalcev računalniških komponent v industriji računalniških iger.

 
Image
Malalan. Pripoved o uspehu in odličnosti, ki se vije čez tri generacije in tri obrti. Urarstvo, draguljarstvo ter prodaja ur in nakita. Z očetom in hčerko, Petrom in Tjašo Malalan, smo se potopili v fascinantno življenjsko in poslovno zgodbo.

 
Kako bi se radi počutili jutri? Vaš odgovor je verjetno: »Dobro.« Morda ste nekoliko bolj ambiciozni ali optimistični in ste odgovorili: »Bolje kot danes.« A od česa je odvisno naše dobro počutje? In kakšno možnost vpliva nanj imamo mi sami v okviru sodobne potrošniške družbe?

 
Lucas Bergström je v podjetju Emarsys zaposlen kot strokovnjak za izboljševanje izkušnje strank in povečevanje njihove zvestobe. Pred nekaj leti se je odpravil na zmenek. V skladu z vsemi stereotipi je bil kot pravi Nemec točen, dekle – po rodu iz ene od južnejših evropskih držav – pa je zamujalo dobrih petnajst minut.

 
Od izuma tiska pa vse nekje do devetdesetih let smo namreč živeli v svetu omejenih vsebin in medijske produkcije. S prihodom interneta se je ta svet radikalno spremenil. V svetu neskončnih vsebin (Infinite Media Era) šum ni le bistveno močnejši in bolj obsežen, temveč je tudi kakovostno drugačen.

 
Vzvratno parkirate in spregledate vejo, ki pod čudnim kotom štrli iz grma dva metra nazaj. Praska. Na podeželski cesti vas nekdo prehiti, izpod gum se izstrelita dva manjša kamenčka, naravnost v voznikova vrata. Še dve mali črtici na pločevini. Ni vredno omembe. Na domačem dovozu v trenutku nepozornosti rahlo ostrgate partnerjev avto. Odrgnine so vidne. Na zavarovalnico pa zato ne boste šli.

 
Image

Luka Vučkovič

01.10.2019

Pozitivna izkušnja postaja pri strankah odločilni faktor nakupa. Zakaj jo potem tako težko ustvarjamo?