CX Sparks


 
Serija video vodičev skozi najučinkovitejši marketinški orodji, v katerih vam FrodXovi strokovnjaki predstavijo uporabne trike, namige in nasvete, s katerimi boste lahko izkoristili vse, kar vam HubSpot in Emarsys omogočata.
 

Slide 1

CX SPARKS 08

Kako dvigniti prodajni učinek rednih newslettrov? 

Če še vedno vsem strankam ob istih urah pošiljate isti newsletter in upate, da bodo množično klikali na izdelke, ki jih niti malo ne zanimajo, vam bo tale video vaš marketinško-prodajni svet postavil na glavo!

Slide 2

CX SPARKS 06

Kako z email kampanjami povečati nakupno konverzijo tudi za 10 %?

Preverite, kako s pomočjo umetne inteligence nadgraditi email kampanje in optimizirati čas pošiljanja za vsakega prejemnika posebej. Tako bo mail poslan takrat, ko je najbolj verjetno, da ga bo prejemnik opazil in odprl. 

Slide 1

CX SPARKS 07

Kako poenotiti nagovor vaših prodajalcev ob prvem stiku s potencialno stranko? 

Bi radi strankam ponudili občutek domačnosti in jim dali vedeti, da jih poznate? To boste dosegli, če se bodo različni prodajalci z vsako od njih pogovarjali tako, kot bi se ves čas pogovarjal en sam. Ana vam v novem videu CX Sparks razloži, kako vam pri tem pomaga HubSpot Playbook.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

S serijo videov CX Sparks se boste med drugim naučili:


Image

S katerimi e-commerce Emarsys taktikami lahko povečate vrednost nakupov, konvertirate neaktivnega kupca v aktivnega, nagovarjate kupce v ponakupe ipd.


Kako vam lahko HubSpot pomaga pri učinkovitejši predaji potencialnih strank med trženjem in prodajo.

CX


Kako negovati odnose s strankami in jih z enim orodjem spremljati na njihovi celotni nakupni poti. 

PRIHAJAJOČI DOGODKICX SPARKS EPIZODE


Image

CX Sparks 12: Kako deluje algoritem za priporočene produkte?

Odkrijte, kako z algoritmom za priporočene izdelke v svoji spletni trgovini kupcem pričarate občutek, ki ga v fizični trgovini ustvarijo prijazni, ustrežljivi in izkušeni prodajalci ter jim pomagate, da se odločijo prav.

POGLEJ
Image

CX Sparks 11: Back in stock 

Naučite se hitro prepoznati ter kasneje s kampanjo malce “potisniti” k nakupu stranke, ki so si izdelke ogledovale, a jih niste imeli na zalogi, niso pa izkoristile vaše možnosti "obvestite me, ko bo izdelek ponovno na voljo".

POGLEJ
Image

CX Sparks 10: Price Drop 

Na prvi pogled se morda zdi, da je sporočilo o dodatnem popustu dovolj, da bo stranka izdelek takoj kupila. A tudi "price drop" kampanjo morate skrbno načrtovati in pri tem upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov.

POGLEJ
Image

CX Sparks 09: Komu mail, komu SMS in komu oglas na Instagramu? 

Za učinkovito omnichannel strategijo potrebujete zanesljivo orodje, s katerim obvladujete več različnih kanalov ter prava sporočila, ki jih vsaki stranki posredujete na njej ljubem kanalu. Oglejte si, kako se tega lotiti.

POGLEJ
Image

CX Sparks 08: Kako dvigniti prodajni učinek rednih newslettrov? 

Če še vedno vsem strankam ob istih urah pošiljate isti newsletter in upate, da bodo množično klikali na izdelke, ki jih niti malo ne zanimajo, vam bo tale video vaš marketinško-prodajni svet postavil na glavo!

POGLEJ
Image

CX Sparks 07: Kako poenotiti nagovor vaših prodajalcev ob prvem stiku s potencialno stranko?

Vsi prodajalci se morajo s potencialno stranko pogovarjati na sistematiziran, vnaprej določen način in hkrati vedeti, kaj so se z njo pogovarjali drugi. HubSpot Playbook ponuja prav to – enoten vzorec za vodenje pogovora in zbiranje informacij, vidnih vsem prodajalcem.

POGLEJ
Image

CX Sparks 06: Kako s prilagojenim pošiljanjem email kampanj povečati nakupno konverzijo tudi za več kot 10 %?

Preverite, kako s pomočjo umetne inteligence nadgraditi email kampanje in optimizirati čas pošiljanja za vsakega prejemnika posebej. Tako bo mail poslan takrat, ko je najbolj verjetno, da ga bo prejemnik opazil in odprl. 

POGLEJ
Image

CX Sparks 05: Kako pripraviti prodajalca na prodajni pogovor s potencialno stranko?

Za uspešen nagovor mora marketing potencialno stranko prodajalcu predati v trenutku, ko je ta "dovolj ogreta", ob tem pa mu mora predati tudi vse podatke, zbrane o njej, njenem obnašanju in poteku njene celotne nakupne poti.

POGLEJ
Image

CX Sparks 04: Kako prepoznamo bolj ogreto potencialno stranko?

Kako izmeriti ogretost stranke, koliko točk je vreden prenos dokumenta in zakaj kljub sodobni tehnologiji prodajalci za nekatere stranke še vedno potrebujejo – občutek?

POGLEJ
Image

CX Sparks 03: Kako potencialno stranko pripraviti na prodajni pogovor?

Neučakanost je pogosta napaka prodajalcev, ki se nagovarjanja potencialnih strank lotijo še preden so te zares pripravljene na prodajni pogovor. Ampak, kako pa prodajalec sploh ve, kdaj je pravi čas oziroma kdaj je stranka zrela za pogovor?

POGLEJ
Image

CX Sparks 02: Kako lahko sledite potencialni stranki, za katero ste ravnokar pripravili ponudbo?

Na vrsti je nov video CX Sparks s preprostim trikom, ki vašim strankam olajša delo in jih prepriča s personalizirano ponudbo, vam pa prinese vsa potrebna soglasja in vpogled v strankine aktivnosti. Win – win!

POGLEJ
Image

CX Sparks 01: Kako lahko začnete spremljati potencialne stranke na svojih spletnih straneh?

Ko stranka ob obisku vaše spletne strani svoje podatke zamenja za neko ugodnost ter poda soglasje za njihovo obdelavo, lahko ustvarite kartico kontakta ter začnete s spremljanjem njenih aktivnosti, komuniciranjem in beleženjem zgodovine vseh njenih interakcij na spletni strani.

POGLEJ

NOVO NA PORTALU GAMECHANGERV času globalne negotovosti, ko je prepoznavanje sprememb in prilagajanje nanje še posebej pomembno, lahko podjetja, ki se lotevajo digitalne transformacije, izboljšajo svoje možnosti za uspeh, če se tega lotijo celovito.  

McKinseyjeva raziskava kaže, da podjetja z inovacijsko kulturo beležijo večji izplen pri strateških tehnoloških naložbah kot njihovi konkurenti. Za zagotavljanje konkurenčne prednosti je ključno razvijanje poslovnih modelov in kulture, ki spodbuja inovacije. 

Glavni poudarki McKinseyjeve raziskave so:   

1. Kultura podjetja je glavni izziv

Usmerjanje kulture podjetja v inovativnost mora biti namerno in sistematično. McKinseyjeve pretekle raziskave so identificirale pet ključnih prioritet, ki jih lahko vodstvo sprejme za spodbujanje takšne kulture. Te vključujejo jasno opredelitev inovativnosti kot osrednje vrednote podjetja, podpiranje in nagrajevanje eksperimentiranja ter ustvarjanje občutka varnosti, da neuspeh ne bo imel negativnih posledic za kariero. 

McKinseyjeva zadnja raziskava pa je pokazala, da so organizacije z močno inovacijsko kulturo dvakrat bolj učinkovite pri razširjanju vpliva svojih digitalnih transformacij v primerjavi z organizacijami s šibko inovacijsko kulturo.  

Poleg tega je več kot polovica podjetij, osredotočenih na inovacije, v zadnjih dveh letih povečala naložbe v digitalne tehnologije. Morda še pomembneje – organizacije z inovacijsko kulturo vlagajo dvakrat več v inovacije ter raziskave in razvoj. Prav tako usmerjajo svoja tehnološka sredstva tja, kjer bodo imela največji poslovni učinek: pospeševanje konkurenčne diferenciacije in vzpostavitev trajnostnega poslovnega modela. 

2. Tehnološka diferenciacija

Podjetja z močno inovacijsko kulturo uporabljajo tehnologijo bolje kot njihovi konkurenti. Več kot polovica teh podjetij uvaja tehnologije, ki jim omogočajo izkoristek prednosti mreženja, podobno kot na primer spletna tržišča (marketplaces) pomagajo e-trgovcem. Skoraj dve tretjini uporablja umetno inteligenco (AI) v svojih ključnih procesih, tako notranjih kot tistih, usmerjenih k strankam, da izboljšajo hitrost in natančnost.  

3. Preoblikovanje poslovnega modela

Podjetja za uspeh digitalne preobrazbe ne potrebujejo zgolj sposobnosti upravljanja podatkov in tehnologije, temveč morajo spremeniti tudi svoje poslovne modele. McKinseyjeva raziskava ugotavlja, da podjetja z naložbo v tehnologijo ustvarijo največ vrednosti, če se osredotočajo na inoviranje celotnega poslovnega modela.  

4. Merljiv učinek top inovatorjev

Top inovatorji poročajo o znatno višjem vplivu svojih inovacijskih prizadevanj na poslovne rezultate. So desetkrat hitrejši pri razvoju novih izdelkov v primerjavi s šibkimi inovatorji in šestkrat bolj uspešni pri širitvi novih poslovanj. 

Inovacijska kultura in strateške tehnološke naložbe so ključnega pomena za zagotavljanje prihodnje poslovne rasti in konkurenčne prednosti. Podjetja, ki uspešno integrirajo te elemente, ne samo izboljšujejo svoje poslovne modele, ampak tudi dosegajo izjemne poslovne rezultate.  

Za več podrobnosti toplo priporočamo branje celotnega članka, ki ga lahko najdete tu »

Zaroka res ni dogodek, ki bi ga bilo lahko pozabiti. Pogosto se za njo skriva ogromno skrivnih načrtov, iskanja popolne lokacije, lova na ravno pravi trenutek, vsaj malo nervoznega pričakovanja, ker: “Kaj pa če …?” A če gre vse v redu –...

Zipline je inovativno podjetje, ki je preoblikovalo koncept dostave z uporabo avtonomnih dronov. Njihova vizija je ustvariti hitro, učinkovito in okolju prijazno dostavno mrežo, ki lahko doseže vsakega posameznika, ne glede na lokacijo.  

Zipline je sicer znan po svojih hitrih in zanesljivih dostavah zdravstvenih potrebščin v oddaljena in težko dostopna območja, zdaj pa širi svoje storitve tudi na področje vsakodnevnih potrošniških izdelkov v sodelovanju z velikani ameriške trgovine, kot je Walmart. 

Kako bo to vplivalo na prihodnost trgovine?

Podobno kot je Netflix s svojimi spletnimi vsebinami spremenil obiskovanje kinodvoran, bi lahko Zipline s svojo hitro in učinkovito dostavo povsem spremenil način, kako kupujemo osnovne življenjske potrebščine.  

Predstavljajte si svet, kjer bodo trgovine postale skoraj prazne, saj bodo ljudje raje izbrali udobje hitre dostave na dom, podobno kot so se mnogi odločili za ogled filmov doma namesto v kinu.  

Zipline obljublja revolucijo v nakupovalnih navadah, kjer bo naročanje živil s hitrostjo dostave primerljive z dostavo pic postalo nova norma. To ne bo le spremenilo načina, kako nakupujemo, ampak bo tudi zmanjšalo prometne zastoje in emisije, kar prispeva k bolj trajnostnemu in zelenemu okolju. 

Za kaj pravzaprav gre?  

  • Razširitev storitve: Zipline napoveduje pomemben korak v sodelovanju z Walmartom. Kasneje v letošnjem letu bodo integrirali svojo novo rešitev za dostavo na dom v metropolitanskem območju Teksasa, s čimer bodo lahko postregli milijone prebivalcev. To bo število strank, ki jih trenutno doseže Walmart, povečalo za več kot 1000-krat. 
  • Izkušnje in statistike: Od leta 2021 Zipline sodeluje z Walmartom v zvezni državi Arkansas, kjer dostavljajo izdelke iz trgovine do domačega praga. Povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo je 9,2 (od 10), povprečni čas leta pa približno 3 minute na naročilo. Zipline je opravil skoraj 900.000 komercialnih avtonomnih dostav in ima najdaljše lete z droni v ZDA. 

Celoten članek preberite tu »

Amazon testira orodje umetne inteligence, ki kupcem omogoča, da zastavijo vprašanja o določenem izdelku. Orodje, ki je del mobilne aplikacije Amazon, uporabnikom omogoča, da dobijo odgovor v nekaj sekundah, predvsem s povzemanjem informacij iz ocen in samega opisa produkta.  

Kaj želijo s tem doseči?  

  • Izboljšanje nakupovalne izkušnje: Cilj je olajšanje in izboljšanje nakupne izkušnje – kupcem ne bo treba več brskati po ocenah oziroma opisih, da bi našli odgovore na vprašanja, ki jih zanimajo. Orodje sicer ni zasnovano kot klepetalnik, vendar lahko odgovarja na ustvarjalne pozive, kot je pisanje haikuja o izdelku ipd. 
  • Razvoj AI v Amazonu: Amazon je v zadnjih mesecih uvedel več AI-orodij. Med drugim so testirali AI-generirane povzetke ocen izdelkov in uvedli AI-orodje za prodajalce, ki pomaga pri pisanju opisov izdelkov in ustvarjanju fotografij za oglase. Prav tako so predstavili "Q", AI-orodje za podjetja, in Bedrock, AI-storitev za stranke Amazon Web Services. 
  • Vpliv generativne AI: Izvršni direktor Amazona, Andy Jassy, je povedal, da podjetje uporablja generativno AI za napovedovanje zalog in optimizacijo poti za dostavo – največ stroškov z dostavo se namreč zgodi ravno na poti. Jassy je izjavil, da bo generativna AI spremenila izkušnje strank in bo dostopnejša za razvijalce ter poslovne uporabnike, kar bo prineslo mnogo družbenih koristi. 

Celoten članek preberite tu »