Kaj imata skupnega vzgoja buč in rast podjetja? Očitno veliko.

Kar 80 % ameriških podjetnikov svoj posel neuspešno zaključi menda že v prvih petih letih. Avtor knjige »The Pumpkin Plan« Mike Michalowicz razloge za to išče in jih tudi najde v analogiji z vzgojo rekordno velikih buč.

Rekorder med vzgojitelji (ki je takšnemu hobiju posvetil svoje življenje) navaja recept za uspeh v sedmih korakih, ki jih lahko na kratko strnemo v naslednja navodila: Posaditi morate pravo in kakovostno seme ter to seme redno zalivati. Med rastjo morate po potrebi odstraniti manjše, ne najlepše plodove, da bi naredili prostor za najbolj prodorne, ter nato negovati predvsem te.

Na enak način Michalowcz pojasni, zakaj in kako bi moralo vsako podjetje razmisliti o tem, kateri posli podjetju prinašajo profit in/ali dopuščajo rast. Svoje teorije podkrepi z zgodbami malih podjetnikov, ki jim pomaga spoznati največjo vrednost podjetja in jo negovati.

Z veliko humorja in v preprostem jeziku

Kar 80 % ameriških podjetnikov svoj posel neuspešno zaključi že v prvih 5 letih. #ThePumpkinPlan avtorja @MikeMichalowicz pojasnjuje, kaj delajo narobe. #gamechanger Click To Tweet