V šesti epizodi Andrej in Gorazd za 40 minut prevzameta načrtovanje lifecycle marketinga za športno trgovino Grašca. Predstavila sta koncept razmišljanja od pridobivanja obiskovalca, konvertiranja le-tega v kupca, skrbi in stalne povezave s kupcem, do prehoda v program zvestobe, gradnje skupnosti in še nekaj novih prijemov za izboljšanje izkušnje stranke.

Na voljo tudi na:
Apple Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo

Kako začeti s lifecycle kampanjami v športni tgovini, kateri so ključni momenti na katere lahko vplivaš in kje lahko pridobiš največ podatkov, hkrati pa iz teh podatkov lahko izpelješ indikatorje za naslednje aktivnosti? Čisto na začetku pa Andrej poslušalcu Tadeju pojasni razliko med first-party, second-party in third-party podatki …

  • Kako pridobimo stranke: Predstavila sva dve taktiki, konfigurator in kalkulator, preko katerih lahko dobimo nove uporabnike in izpeljemo lead management kampanje.
  • Kako obiskovalca prestaviti v kupca: Predstavljava taktike s katerimi obiskovalca spodbudimo v kupca, kaj lahko naredimo offline v poslovalnici in kaj s komunikacijo – najboljše omnichannel.
  • Kako graditi dolgoročen odnos s kupcem: Tukaj se RASTezava od prvih kampanj takoj po nakupu, do kampanj, ki kolesarja nagovarjajo k dokupu dodatne opreme in vse do dneva, ko ti začnemo pošiljati ponudbo za novo kolo.
  • Kako biti inovativen in dodati nove poslovne modele, nove procese, nove funkcionalnosti za stranke?
  • Kako bi zgradila Grašca+, Grašca+ program zvestobe in predvsem zakaj?
  • Kako orodja, kot je Emarsys, pomagajo podjetjem izvajati kompleksne marketinške kampanje in izboljševati rezultate?

Povezave in dodatne informacije:

Grašca

Lease a bike

FrodX ecommerce taktike