Po tem, ko se je vrednost HubSpotove delnice umirila, saj je postalo jasno, da jih Google ne prevzema, se je vrednost delnice pred dnevi spet dvignila za 8 %. Tokrat ne zaradi govoric o Googlovem prevzemu, temveč zaradi predstavitve novosti na HubSpotovi platformi za stranke, ki so jih predstavili na osrednjem HubSpotovem letnem dogodku Inbound 2024.

Rodil se je Breeze. In obeta revolucionarne spremembe pri delu s strankami. Mene osebno so precej prepričali. Celo tako, da sem se odločil za simboličen nakup 10 HubSpotovih delnic.

Dovolite, da z vami delim, kaj se mi zdi revolucionarnega pri tem, kako je HubSpot uspel vključiti umetno inteligenco (AI) v svojo platformo in zakaj mislim, da bo to spremenilo pravila igre za podjetja po vsem svetu …

Kaj je Breeze in zakaj je tako poseben?

Breeze, HubSpotova nova AI-platforma, obljublja, da bo poenostavila in izboljšala delo v prodaji, marketingu in podpori strankam. Kot nekdo, ki res že vrsto let spremlja razvoj različnih CRM-orodij, lahko rečem, da so ubrali povsem drugačen pristop kot Salesforce in Microsoft. Verjamem, da bo tudi to podobna inovacija, kot je bil HubSpotov izum inbound marketinga pred 18 leti.

Kar se mene tiče, so še enkrat znova dokazali, da se stvari da narediti intuitivne, enostavne za uporabo in med seboj povezane. In predvsem, da delujejo v praksi in tudi v Sloveniji. Že danes.

Breeze bi v grobem lahko pojasnili skozi tri vidike:

  • Breeze Copilot je vaš osebni pomočnik. Pomaga vam pri vsakodnevnih opravilih, kot so iskanje informacij o strankah, priprava prilagojenih sporočil, ustvarjanje zapiskov ali organizacija sestankov itn. Namesto da vse to počnete ročno, vam Copilot ponudi hitre rešitve in predloge, ki vam prihranijo čas. Tam in takrat, ko jih potrebujete – usklajeno s kontekstom. Jaz osebno to dojemam kot radarski tempomat in sistem za ohranjanje smeri vožnje znotraj pasu v avtu.

  • Breeze Intelligence je pameten sistem, ki združuje vse pomembne podatke o strankah na enem mestu in glede na situacijo, v kateri ste – usklajeno s kontekstom. Predstavljajte si, da imate vedno na voljo najnovejše informacije o strankah, kot so njihovi interesi, pretekli nakupi, posebne potrebe ali pa ocena njihovega nakupnega namena. To vam omogoča, da se bolje pripravite na pogovore in ponudite bolj prilagojene rešitve. Jaz osebno to dojemam kot pripomoček za manj “gruntanja” in raziskovanja – kot Google Zemljevidi v avtu.

  • Breeze Agents so avtomatizirani pomočniki, ki lahko namesto vas opravijo določene naloge. Lahko na primer samodejno odgovorijo na pogosta vprašanja strank, pomagajo pri urejanju dokumentov ali spremljajo pomembne roke. S tem vam omogočajo, da se osredotočite na gradnjo odnosov s strankami in reševanje kompleksnejših izzivov. Prihrani vam čas z birokracijo in ponavljajočimi se nalogami. Če sem spet pri avtih – ste že preizkusili funkcijo za samodejno parkiranje?

Pravzaprav so vsa omenjena orodja zasnovana tako, da vam olajšajo delo, zmanjšajo rutinske naloge in izboljšajo komunikacijo s strankami. Ni vam treba biti računalniški strokovnjak, da jih uporabljate (kot pri omenjenih konkurentih) – narejena so za enostavno in intuitivno uporabo, tako da se lahko hitro vključijo v vaš vsakdan.

Na kratko bi vam rad predstavil le nekaj konkretnih primerov uporabe, za katere že zdaj vem, da bodo spremenili način dela pri nas v FrodXu.

  • Breeze Copilot: Vaš osebni pomočnik
    • Z Breeze Copilotom smo dobili osebnega asistenta, ki nam pomaga pri vsakodnevnih nalogah. Predstavljajte si, da lahko v nekaj minutah najdete nove potencialne stranke (znotraj sistema), pripravite prilagojene ponudbe in imate povzetek celotne komunikacije na dosegu roke. Osebno se nadejam, da bomo zahvaljujoč Copilotu lahko imeli več razgovorov in prodajnih sestankov s strankami. In logična posledica bi morala biti več sklenjenih poslov.
  • Breeze Intelligence: Pametnejše odločitve z boljšimi podatki
    • Breeze Intelligence združuje več kot 200 milijonov profilov podjetij in signalov kupcev. To pomeni, da imate vedno najnovejše informacije na enem mestu. Samodejno obogati vaše podatke in vam pomaga prepoznati potencialne stranke, pri katerih je verjetnost za nakup visoka – predvsem glede na njihovo interakcijo z vami skozi vse dimenzije. Osebno verjamem, da bomo s pomočjo Breeze Inteligencea predvsem bistveno bolje znali odkrivati prave deležnike nakupne odločitve pri potencialnih strankah, ki jih prodajalci zaradi naravnega fokusa na odločevalce prepogosto zapostavljamo.
  • Content Remix: Več kanalov, ena vsebina
    • S Content Remixom lahko del vsebine hitro prilagodite za bloge, družbena omrežja, e-pošto in celo video. To pomeni, da lahko z manj truda dosežete širše občinstvo. Po mojem mnenju Content Remix prepolovi delo marketerjev. V našem primeru bomo prihranek časa uporabili, da bomo svoje vsebine po novem predelovali ter predstavljali in razširjali prek dodatnih distribucijskih kanalov, za kar doslej nismo imeli virov.
  • Video orodja in integracije
    • Z novimi video orodji lahko urejate, obrezujete in objavljate videe neposredno iz HubSpota. Integracije z YouTube in Instagram Reels omogočajo enostavno načrtovanje in objavo. Osebno pa me je navdušila predvsem integracija s storitvijo HeyGen, ki slovenske videe enostavno prevede tudi v angleščino in vsebino v drugem jeziku predstavi z glasom govorca iz izvirnega videa. Z angleščino na višjem nivoju, kot jo je sposoben govorec sam govoriti, in v takšni produkcijski kvaliteti, da ne ugotovite, da je video ustvarila umetna inteligenca.
  • AI-asistirani delovni tokovi in personalizacija
    • Mislim, da se počasi zaključujejo časi, ko smo morali ročno nastavljati delovne tokove in potek kampanj. AI-asistirani delovni tokovi nakazujejo, bo to delo počasi v celoti prevzel Breeze. Personalizirane naročnine omogočajo strankam, da izberejo, katere vsebine želijo prejemati, kar povečuje zadovoljstvo in zmanjšuje odjave. Jaz to razumem kot algoritem za oblikovaje in upravljanje različnih “balončkov”, v katere boste ujeli svoje stranke glede na njihovo področje zanimanja in nakupno zrelost. Podobno kot to počnejo družbena omrežja, da dalj čas zadržijo naša pozornost in povečujejo našo zavzetost.

Če bi si radi ogledali posnetek predstavitve platforme HubSpot Breeze z letošnjega Inbounda, ga najdete na tej povezavi:

Priložnost, da vse to vidite tudi v živo in poslušate v slovenščini

Vabim vas, da se nam pridružite na dogodku FrodX Breeze Days 2024, ki bo potekal v oktobru. Gre za tridnevni spletni dogodek, na katerem bomo podrobno predstavili vse novosti in vam pokazali, kako lahko Breeze prilagodite svojim potrebam.

Smo pa še pred eno dilemo. Prosim za malo pomoči.

Poskušamo ugotoviti, ali si bolj želite priti v našo družbo in na enem triurnem dogodku v živo spremljati vsebine z možnostjo neposrednega stika s predavatelji ter mreženja z drugimi udeleženci, ali ste vseeno bolj naklonjeni spletnemu dogodku preko Zooma, ki bo obsegal tri predavanja v treh zaporednih dneh.

Glasujete za opcijo, ki se vam zdi bolj zanimiva, in se vpišite na seznam, da boste prejemali obvestila o dogodku.

Veselim se skorajšnjega srečanja na FrodX Breeze Days 2024. Se vidimo!

[email protected]