Bistvo uspešnega upravljanja potencialnih strank slehernega podjetja je skrito v dveh prvinah:

  1. kako uspešni ste pri zaznavi tistih potencialnih strank, ki so vam postale oz. vam postajajo vedno bolj naklonjene,
  2. kako učinkoviti ste pri grajenju odnosa s potencialnimi strankami, ki vam še niso izkazale prave oz. zadostne naklonjenosti.

To je ključna stvar, ki jo želite prepoznati v okviru svojih trženjskih aktivnosti. Vse drugo je za vaše tržnike (pa tudi prodajalce) precej manj pomembno. Donosnost naložbe (ROI) v avtomatizacijo marketinške komunikacije se s poslovnega vidika bolj kot ne naslanja na zgoraj navedeni sposobnosti.

In kaj je obema skupno?

Čas ali še bolje časovna usklajenost.

Pogosto rečemo, da je timing v prodaji vse. Vedno bolj se mi zdi, da to 100-odstotno drži. Ne morete prisiliti nekoga, da kupi, če še ni prišel njegov čas …

Koliko potencialnih strank imate v svoji bazi? 2000? 20.000? 200.000? 

Ne glede na obseg si postavite eno vprašanje:

Kolikšen odstotek potencialnih strank v vaši bazi bo v naslednjih 90 dneh kupil tisto, kar prodajate – od vas ali katerega od vaših konkurentov?

Tisti, ki bodo kupili v naslednjih 90 dneh, so ljudje, katerih timing je pravi. S temi bi se radi ukvarjali vaši prodajalci. Jih znate prepoznati ali se morajo vaši prodajalci ukvarjati tudi z vsemi tistimi morda celo 99 odstotki potencialnih strank, katerih čas za nakup še ni nastopil?

Samo ne novih leadov prosim …

Če so se podjetja na nas pred leti obračala z vprašanjem, kako jim lahko pomagamo pri pridobivanju novih leadov, nas danes pogosteje prosijo za pomoč, kako se ne ukvarjati s potencialnimi strankami, ki še niso zrele. Učinkovit lead management, kjer CRM-sistemu, ki ga uporabljajo prodajalci, priskoči na pomoč tudi domišljeno implementiran marketing automation sistem, podjetjem pomaga povečevati učinkovitost prodajalcev. Pomaga jim na način, da se ti ukvarjajo z res pravimi potencialnimi strankami. S takšnimi, pri katerih je že napočil njihov čas nakupa. Podjetja so ugotovila, da je “število metkov” omejeno. Njihovi prodajalci morajo streljati v prave tarče in ne več le streljati na pamet.

Se strinjate?

FrodX online akademija – Iz teorije v prakso

Ob petkih ob 9. uri potekajo spletna srečanja FrodX online akademije, kjer teorijo podkrepimo s praktičnimi prikazi v marketing automation sistemu. Posamezno srečanje vam bo vzelo le dobre četrt ure, saj bodo vsebine posameznega srečanja predstavljene kratko in jedrnato. Povezavo do spletnega srečanja vam posredujemo na vaš mail po prijavi na celotni sklop srečanj: https://frodx.com/seminarji/frodx-online-akademija/. Tako si ob prijavi lahko ogledate tudi pretekla srečanja. Se slišimo?