Bistvo uspešnega upravljanja potencialnih strank slehernega podjetja je skrito v dveh prvinah:

  1. kako uspešni ste pri zaznavi tistih potencialnih strank, ki so vam postale oz. vam postajajo vedno bolj naklonjene,
  2. kako učinkoviti ste pri grajenju odnosa s potencialnimi strankami, ki vam še niso izkazale prave oz. zadostne naklonjenosti.

To je ključna stvar, ki jo želite prepoznati v okviru svojih trženjskih aktivnosti. Vse drugo je za vaše tržnike (pa tudi prodajalce) precej manj pomembno. Donosnost naložbe (ROI) v avtomatizacijo marketinške komunikacije se s poslovnega vidika bolj kot ne naslanja na zgoraj navedeni sposobnosti.

In kaj je obema skupno?

Čas ali še bolje časovna usklajenost.

Pogosto rečemo, da je timing v prodaji vse. Vedno bolj se mi zdi, da to 100-odstotno drži. Ne morete prisiliti nekoga, da kupi, če še ni prišel njegov čas …

Koliko potencialnih strank imate v svoji bazi? 2000? 20.000? 200.000? 

Ne glede na obseg si postavite eno vprašanje:

Kolikšen odstotek potencialnih strank v vaši bazi bo v naslednjih 90 dneh kupil tisto, kar prodajate – od vas ali katerega od vaših konkurentov?

Tisti, ki bodo kupili v naslednjih 90 dneh, so ljudje, katerih timing je pravi. S temi bi se radi ukvarjali vaši prodajalci. Jih znate prepoznati ali se morajo vaši prodajalci ukvarjati tudi z vsemi tistimi morda celo 99 odstotki potencialnih strank, katerih čas za nakup še ni nastopil?

Samo ne novih leadov prosim …

Če so se podjetja na nas pred leti obračala z vprašanjem, kako jim lahko pomagamo pri pridobivanju novih leadov, nas danes pogosteje prosijo za pomoč, kako se ne ukvarjati s potencialnimi strankami, ki še niso zrele. Učinkovit lead management, kjer CRM-sistemu, ki ga uporabljajo prodajalci, priskoči na pomoč tudi domišljeno implementiran marketing automation sistem, podjetjem pomaga povečevati učinkovitost prodajalcev. Pomaga jim na način, da se ti ukvarjajo z res pravimi potencialnimi strankami. S takšnimi, pri katerih je že napočil njihov čas nakupa. Podjetja so ugotovila, da je “število metkov” omejeno. Njihovi prodajalci morajo streljati v prave tarče in ne več le streljati na pamet.

Se strinjate?

FrodX online akademija – Iz teorije v prakso

Oglejte si koristna spletna srečanja FrodX online akademije, kjer je teorija podkrepljena s praktičnimi prikazi v marketing automation sistemu. Posamezno srečanje je dolgo le dobre četrt ure, saj so vsebine posameznega srečanja predstavljene kratko in jedrnato. Povezava do srečanj: https://frodx.com/seminarji/frodx-online-akademija/.