Glas, ki mi prikliče spomine iz otroštva na nedeljsko kosilo, harmoniko in Žametne vrtnice, zdaj na nacionalnem radiu prodaja baterije za slušne aparate. Gotovo ste slišali ta oglas …

Na prvo žogo čutim nekaj sarkazma, da ljudem, ki imajo težave s sluhom, promoviraš svojo ponudbo z radijskimi oglasi. Ampak ajde – ti ljudje že imajo tvoj slušni aparat in recimo, da nimajo več težav s poslušanjem radia. Ti bi jim rad zdaj preko radijskih oglasov prodajal zgolj baterije za aparat, ki si jim ga že prodal. Tu pa se mi zdi, da lahko sarkazem prekategoriziramo v neumnost.

Slušne aparate se po mojem skromnem mnenju verjetno kupuje podobno kot korekcijska očala. Da bi lahko izbrali pravega, je meritev sluha neizbežna. Če kupujete svoj prvi slušni aparat, sem prepričan, da bi moral biti nekajdnevni (brezplačni) preizkus glavni faktor za nakupno odločitev. No, vsaj toliko časa mora testna uporaba trajati, da se odvadiš “gluhega” življenja. Da skrajšam uvod – mislim, da nakup slušnega aparata ne gre mimo identifikacije stranke in pridobitve njenega soglasja za direktno komunikacijo. Sploh če je v sam postopek vključena tudi kaka refundacija s strani zdravstvene zavarovalnice, ki ti jo ureja prodajalec.

Bolj eklatantnega primera retention marketinga si skoraj ne morem zamisliti. Prav tako ne slabše izbire za to, kot so radijski oglasi. Ok, lahko bi sporočila v steklenicah metali v morje …

S slušnimi aparati se v resnici osebno še nisem pobližje spoznal. Si pa predstavljam, da za takšne specializirane izdelke ne kupuješ baterij spotoma na blagajni Petrola, temveč se vračaš k prodajalcu izdelka, ki to baterijo tudi zamenja. Morda tudi očisti aparat, preveri nastavitve in pravilnost delovanja, nadgradi firmware ipd.

Morda ste že sami prišli do zaključka. Prodaja baterij za specializirani izdelek, ki si ga nekomu prodal, ne potrebuje promocije na nacionalnem radiu. Potrebuje pa nekakšno rešitev, s katero sistemsko vodite zbrana soglasja, kontaktne podatke in prodane izdelke. Ker za vsak slušni aparat poznate porabo in kapaciteto baterije, sistem zna predvideti tudi trenutek, ko bo nastopila potreba po zamenjavi. O segmentu replenishmenta smo že ogromno pisali in povedali. Tudi baterije za slušne aparate so v tej kategoriji.

Za mesečni strošek oglaševanja na nacionalnem radiu si predstavljam, da z lahkoto pokrijete letni najem tehnologije, ki vam bo omogočala neposredno in personalizirano komunikacijo z vsako stranko s ponudbo za pravo baterijo, v pravem trenutku in v zaželenem direktnem komunikacijskem kanalu posamezne stranke (e-mail, SMS, Viber, telefonski klic, Facebook …). Kupci baterij za vaše slušne aparate so samo uporabniki vaših slušnih aparatov, mar ne?