Med svojim zadnjim obiskom New Yorka sem si privoščila tudi obisk trgovine Levi’s na Times Squareu, kot se za turista v NYC spodobi. Brskala sem med oblačili, pomerjala hlače in, jasno, kmalu našla par, ki mi je bil kot ulit. Perfect fit! Okej, super, sem si mislila, ampak za popoln izgled bi se k hlačam odlično podala še jeans jakna. Ponovno sem se lotila raziskovanja med policami, ko se mi je približal prodajalec in vprašal, kaj iščem. Razložim, da jeans jakno, ampak da se mi zdijo vse enake in takšne, kot jih že imam. “Če iščeš nekaj unikatnega, imam pravo rešitev zate,” mi odgovori. “Katerikoli izdelek lahko naša šivilja personalizira. Tamle je,” mi pokaže proti desnemu kotu trgovine. “Izberi si jakno, ki ti pristaja, nato pa ti bo šivilja nanjo dodala vezenine, potiske ali kaj drugega. Proti dodatnemu plačilu, seveda,” je še dodal.

Personalizirana jeans jakna iz centra New Yorka? Ideja se mi je zdela odlična! Hitro sem našla osnovni model in ga odnesla k šivilji, s katero sva skupaj določili design in se dogovorili za ceno. In že čez 30 minut sem prevzela in plačala čisto edinstveno jeans jakno Levi’s.

Cena personalizacije je bila skoraj enaka ceni osnovne jakne, vendar se glede tega nakupa še danes odlično počutim in sem nanj ponosna, pa čeprav sva jakno le nekoliko “polepšali”. S personalizacijo sem namreč dobila občutek, da je bilo nekaj narejeno posebej zame.

Levi’s ni edini, ki ponuja možnost personalizacije

Koristi za stranke in dodatnih finančnih prednostih zase, ki jih prinaša personalizacija, se dobro zavedajo mnoga podjetja.

Proizvajalec svetovno znanih bonbonov M&M’s ponuja unikatno tiskanje na svoje čokoladne bonbone. Prek spleta ali v trgovini stranka določi barvno kombinacijo, velikost naročila in potisk po meri, kot so sličice, ikone, emojiji ali napisi. Seveda so taki bonbončki štirikrat dražji od navadnih, a zagotovo teknejo vsaj desetkrat bolj. 

Function of Beauty, podjetje iz Amerike, ponuja personaliziran šampon. Če izpolnite kratek vprašalnik s ključnimi vprašanji o svojih laseh, pripravijo ustrezno mešanico šampona in balzama, ki je popolnoma prilagojena vašim lasem.

Tudi v Sloveniji znamo personalizirati

V Sloveniji je na voljo prav posebna in na moč simpatična personalizacija – ustvarite lahko knjigo Mali junaki! Izberete osnovno zgodbo in nato personalizirate junake v knjigi glede na spol, ime in videz, knjigi lahko dodate tudi posvetilo. Podobno kot to počnejo pri M&M’s, vam Equa na stekleničko za vodo ali kavo vgravira ime ali kratko sporočilce.

Kaj personalizacija izdelka ali storitve prinaša ponudnikom?

1. Zadosti strankinim potrebam

Leta 2019 je Deloitte poročal, da je bilo več kot 50 % strank zainteresiranih za personalizirane izdelke ali izdelke po meri. Raziskave kažejo, da bi potrošniki plačali več za prilagojen izdelek, če bi bila zagotovljena obsežna izbira za personalizacijo posameznih komponent izdelka.

2. Krepi zvestobo strank

Podjetje McKinsey je objavilo raziskavo, v kateri so pokazali, da lahko personalizacija za do 20 % izboljša izkušnjo strank. Personalizacija glede na raziskavo privede tudi do 10 do 15-odstotnega povečanja stopnje konverzije prodaje. Strankam, ki lahko prilagodijo svojo izkušnjo, pomeni dodatno vrednost ekskluzivnost v obliki prilagojenega in edinstvenega izdelka ali specifičnost v obliki funkcije, ki deluje na način, kot si ga stranke želijo.

3. Izboljša razumevanje strank

Personalizacija lahko ponudnikom pomaga razumeti, kako uporabniki uporabljajo njihove izdelke in kaj od njih pričakujejo. V podjetjih se ves čas sprašujejo, kdo so njihove stranke in kaj pravzaprav hočejo, odgovore na ta vprašanja pa ponujajo stranke kar same v obliki naročila personalizacije.

4. Prispeva k večji konkurenčnosti podjetja na trgu

S ponudbo personalizacije se lahko podjetje loči od konkurence brez manipuliranja cen. Ko so stranke zadovoljne z njihovimi prilagojenimi izdelki, je večja verjetnost, da bodo o njih povedale svojim prijateljem in sorodnikom ter delile svoje mnenje na družbenih omrežjih. McKinsey poroča, da ponujanje personalizacije lahko zmanjša marketinške in prodajne stroške za 10 do 20 %.

Tako kot jaz še na tisoče drugih kupcev vsak dan išče prilagojene rešitve za svoje potrebe, zato sem prepričana, da bodo na nasičenem trgu zmagovala podjetja, ki ponujajo personalizirane storitve ali produkte. Če bi želeli tudi vi personalizirati svoj produkt ali storitev, pa ne veste, kje začeti, je ta brezplačna knjiga kot naročena. Seveda pa se o vašem izzivu z veseljem pogovorimo tudi ob kavi.