Ko pride do dolžine, je jasno, da so področja in situacije, ko manj pomeni več. In ne, ne govorim o tem, na kar ste morda pomislili … Gre za dolžino anket oz. raziskav pri merjenju zadovoljstva strank. Dejstvo je – krajše kot so, večja je odzivnost. A ne gre le za dolžino. Pomembna sta tudi časovni odmik od dogodka oz. opravljene storitve in izbira komunikacijskega kanala.

Pri FrodXu že več kot 12 let nudimo vsekanalno (omnichannel) orodje za merjenje zadovoljstva strank v obliki SaaS. Naše stranke so predvsem iz Srednje in Vzhodne Evrope, podpiramo pa različne metodologije anketiranja, vključno z NPS, CSAT in CES.

Formula za visoko odzivnost

Ugotovili smo, da lahko dosežemo tudi več kot 50-odstotno odzivnost strank, če anketiranje izvedemo v korespondenčni obliki preko SMS-a takoj po opravljeni storitvi. Stranke prosimo za oceno, ob zahvali za prejeto oceno pa še za komentar ocene. Nato s pomočjo analitičnega modula, ki temelji na LLM, povsem avtomatsko analiziramo vsebine komentarjev in jih kategoriziramo po temah, na katere se nanašajo.

Do kakovostnih poročil o razlogih za (ne)zadovoljstvo strank pridete lahko tudi drugače

Tako za stranke nismo invazivni, saj lahko vsak pove, kar želi. Dolgoročno pa z avtomatsko kategorizacijo komentarjev in ocen sestavimo enako kakovostna poročila, kot bi jih s tradicionalnimi dolgimi spletnimi vprašalniki.

Naslednjič, ko boste razmišljali o dolžini, se spomnite, da krajša in pravočasna komunikacija prinaša boljše rezultate. Ne mi govorit’, da dolžina ne šteje. Vsaj pri anketah zagotovo šteje!

Vas zanima več? Kliknite spodaj in si zagotovite svojo prestavitev zdaj. 

Želim predstavitev InstantFeedback Insights >>

Kako razmišljate vi? Vesel bom kakšnega maila na [email protected].