*Martech je sinonim za presek marketinga in tehnoloških rešitev, ki v današnjem digitalnem poslovanju predstavljajo ključno orodje marketinga.

Ko stopiš v Igorjeve čevlje, se zaveš, da bo sedaj en velik del slovenskega marketinškega prostora resetiral svoj pogled na FrodX in si ob tvojem pisanju in mnenjih poskušal na novo zgraditi predstavo o tem, kaj FrodX je in kam bo v bodoče usmerjen. Obenem se zaveš, da imaš okoli sebe ekipo 30 sodelavcev, ki so bili prav tako »navajeni« Igorjevih besed in komunikacije in jih ravno tako zanima, kaj bo sedaj novega. Pravi izziv, ne?

Začetek na FrodXu je bil, pričakovano, v spoznavanju našega »stacka«.

Barbara mi je predstavila vsebine na spletni strani za generiranje novih leadov ter njen način razmišljanja in pisanja. Ima odličen občutek za tok besedila in kako naše dokumente in tekste pripraviti na način, da jih boste radi spremljali.
Enega izmed najbolj »poštimanih« portalov GDPR (očitno ni vsaka kovačeva kobila bosa) za vodenje soglasij za obveščanje mi je predstavil Davor ob pripravi na sestanek. Presenečen sem ugotovil, da je njegova vloga sicer tehnično in izvedbeno svetovanje pri uvajanju, ampak obenem je njegovo razumevanje GDPR-zakonodaje na nivoju zelo dobrega pravnika.
Dobro naoljen marketing automation sistem NetResults ter možne alternative, ki jih tudi ponujamo za segmentiranje in ogrevanje potencialnih kupcev, mi je s strani uporabnika in s strani administratorja predstavil Andrej. Vidiš, da se v MA-sistemih Andrej počuti kot »riba v vodi«.
Alpheid, našo novo rešitev za personaliziranje spletnih strani, ki v kombinaciji z izbranim marketing automation sistemom prilagaja vsebine spletne strani glede na nakupno zrelost obiskovalca, mi je skozi primere pri nas in pri naših kupcih predstavil eden izmed njenih botrov, Miha.
Ta drugi Miha pa je padel z mano v pogovor o našem pristopu k implementaciji Dynamics CRM rešitve in kako pomembno je, da prodajni oddelke razume CRM kot glavni del svojega ekosistema, kamor se stekajo vse informacije in podatki.
Ker je bil Matevž, glavni »believer« v Instant Feedback in NPS, zunaj na sestankih, je njegovo vlogo prevzel David in pokazal, da je teh »beliverjev« dejansko več. (Tudi sam se že štejem mednje.)

Kup vprašanj, kup odgovorov

Po naravi sem tak, da rad razumem, kako zadeve delujejo, to pa pomeni, da imam vedno en kup vprašanj. Obenem to pomeni, da pričakujem, da moj sogovornik o izbrani temi tudi dosti (ali kar vse) ve. In dejansko sem bil z videnim in slišanim zelo zadovoljen. Moj »hevreka« trenutek pa se ni zgodil takoj. Šele tretji dan so se mi na poti domov misli zložile in sem jasno videl celotno sliko FrodXa in prvič tudi začutil, kaj je tisto, kar nas mora tudi v bodoče gnati naprej. FrodX je veliko več kot le IT-firma. FrodX je veliko več kot le ponudnik martech orodij  in definiranja martech stacka.
FrodX smo ekipa martech entuziastov, ki s svojim znanjem, izkušnjami in zagnanostjo znamo hitro in dobro razumeti stanje v marketinških in prodajnih oddelkih podjetij in preko naših preizkušenih korakov ter z vpeljavo preizkušenih orodij uspemo izboljšati usklajenost in delovanje marketinga in prodaje ter tako povečujemo možnosti za uspeh naših kupcev.
Moja naloga na FrodXu tako ni to, da vam na vse pretege prodamo neko orodje. Ne. Moja naloga je, da vzpostavimo z vami komunikacijo, skozi katero vam lahko predstavimo, kaj obvladamo in kje so področja, kjer smo res dobri. Na ta način bomo skupaj hitro definirali, kje je naš presek in kje vam lahko pomagamo.
Obenem je naloga celotne ekipe FrodX, da ohranimo svoj entuziazem in da znamo tudi v bodoče predvideti, v katero smer se bodo gibali trendi v marketingu in prodaji ter da tako ostajamo na t.i. »bleeding edgeu« martecha.
Po 6 letih v elektroniki, IoT-ju in vseh cutting edge hardwarskih tehnologijah sem bil prepričan, da bom bolj napredno branžo težko našel. Glede na vse trende, ki se napovedujejo v marketingu in prodaji, od napovedne analitike do umetne inteligence in vse večje uporabe zvokovnih vsebin, vidim, da me čaka izjemno popotovanje!

Se beremo!