Dobro leto je za nami. Pravzaprav odlično. Ne poznam nikogar, ki bi jamral. Poslovno, seveda. Zgleda, da smo okrevali. Beseda recesija se vse manjkrat sliši.

Ampak, pozor! Zdi se mi, kot bi z makadama počasi začeli voziti po vedno manj tresoči in vedno širši cesti. Vožnja postaja vse bolj udobna in hitrejša. Ustvarja se občutek ugodja. A ta zna biti varljiv.
Vožnja v resnici postaja vedno hitrejša. Tisti, ki bi radi prehiteli, bodo prehiteli z velikim naletom. Celo tako hitro, da tisti, zasanjani v udobju blaginje po letih krize, tega morda sploh ne bodo uspeli opaziti in bodo mirno uživali v sadovih preteklega odrekanja. A verjetno ne dolgo …

Naj zmaga najboljši

Da – začela se je nova tekma. Tekma, ki jo diktirajo tehnološki preskoki. Tehnologija je začela spreminjati vse, postaja ključni dejavnik razlikovanja uspešnih od neuspešnih. Ima neverjetno moč, da spreminja navade posameznikov, vpliva na družbo in njeno ureditev, redefinira sistem vrednot, posega v ustroj in organiziranost podjetij ter na glavo obrača poslovne modele.
Začela se je nova tekma. Tekma, ki jo diktirajo tehnološki preskoki. Click To Tweet Za nas nova, četrta industrijska revolucija pomeni veliko poslovno priložnost. Vsi, ki ste z nami pričeli sodelovati, ker sta internet in dostopnost informacij v preteklih letih spremenila nakupne navade vaših kupcev in ste potrebovali drugačen pristop k pridobivanju novih strank, ste zdaj verjetno pred mnogo večjim izzivom – kako prilagoditi produkte, poslovne modele in odnose s partnerji oziroma distribucijske kanale do svojih strank. Hočete ali ne, vpliv nove industrijske revolucije vas poriva na oder, kjer bo tudi storitveni sektor postal izpostavljen globalni konkurenci.

Ne želim polemizirati, kako bo v prihodnjih 8 letih tehnologija odpihnila večji del današnjih delovnih mest. Za ta del vplivov žal (mi) nimamo primernih odgovorov in idej, ki bi vam lahko enostavno pomagale. Lahko pa računate na to, da bomo tako kot doslej uspeli poiskati poti do vaših strank in vam s svojimi inovacijami pomagali graditi njihovo zavzetost, saj tudi za vašo dejavnost aktivno spremljamo globalne trende razvoja novih produktov in poslovnih modelov, ki jih narekuje prihod tehnologij četrte industrijske revolucije.
Četrta industrijska revolucija pomeni veliko poslovno priložnost. Click To Tweet Da bi jih na nek način približali širši javnosti v Sloveniji, smo letos namesto v svojo tradicionalno ponovoletno zabavo vložili v prevod knjige ”The Fourth Industrial Revolution”, ki jo je napisal dr. Klaus Schwab, ustanovitelj World Economic Foruma. Poleg prevoda in priprave audio knjige smo pridobili tudi avtorske pravice za slovenski izvod knjige. Odločili smo se, da Četrto industrijsko revolucijo v slovenščini v elektronski obliki in v obliki audio knjige brezplačno razdelimo čim širši množici.
Vsem, ki nam pri tem pomagate s svojimi priporočilli in promocijo slovenskega prevoda ter s svojimi recenzijami, smo neizmerno hvaležni. Delate dobro delo. Hvala vam! Če bodo le knjigo prebrali tudi ljudje, ki usmerjajo naše otroke ali s svojimi odločitvami soustvarjajo okolje, v katerem bodo živeli …
Želim vam prijetno praznovanje, čim več radosti z vašimi bližnjimi in srečno 2017. Vse dobro še naprej!

[email protected]