Redni kupci, npr. tisti, ki so v aktivnem stiku z vašo znamko na spletu in prejemajo personalizirane e-maile, imajo lahko številne koristi, če se njihova digitalna identiteta poveže z izkušnjo v fizični trgovini. S tem se jim omogoči enaka stopnja personalizacije in ciljno usmerjenih ponudb.

Povezava med digitalno identiteto stranke in njenim obiskom v fizični trgovini je odličen način za izboljšanje lastnih (first party) podatkov, natančnejšo segmentacijo ter zagotavljanje bolj personaliziranih izkušenj. Tu je nekaj načinov, kako doseči to povezavo:

  • Kartice zvestobe: Najbolj osnoven primer je, ko stranka predloži svojo kartico zvestobe na blagajni, kar vam omogoča, da povežete njene nakupe v fizični trgovini z njeno spletno aktivnostjo.
  • Bluetooth oddajniki (beacons): Če ima vaša trgovina mobilno aplikacijo, vam lahko bluetooth oddajniki pomagajo zaznati, ko uporabnik aplikacije vstopi v trgovino, s čimer dobimo povezavo med njegovo digitalno identiteto in fizično prisotnostjo.
  • QR-kode za popuste: Letaki s QR-kodo, ki obiskovalce v trgovini spodbujajo, da se prijavijo v vaš program zvestobe, vam lahko pomagajo, da stranke, ki so obiskale vašo fizično trgovino, prepoznate, ko uveljavijo svoj popust.
  • QR-kode z ugodnostmi za zveste stranke: QR-kode lahko postavimo tudi na police v trgovini, kjer jih stranke skenirajo in dostopajo do personaliziranih ugodnosti za zveste kupce. Tako ne spodbujalo le angažiranosti, ampak tudi povežemo njihovo brskanje po trgovini s spletnimi podatki.
  • Individualna pomoč: V premium trgovini lahko prodajalec stranko prosi za njeno kartico zvestobe ali podatke o računu ter z uporabo tabličnega računalnika dostopa do njenega profila, kar omogoča bolj personalizirano in premišljeno interakcijo.
  • Prijava v Wi-Fi: Ponudba brezplačnega Wi-Fi-ja v trgovini, ki zahteva, da se stranke prijavijo s svojim računom zvestobe, vam lahko pomaga prepoznati in povezati njihove digitalne identitete z obiski fizične trgovine.

Prednosti povezovanja digitalnih identitet z obiski fizičnih trgovin so:

  • Boljša segmentacija: Poznavanje strankine priljubljene trgovine omogoča natančnejše targetiranje in pošiljanje personaliziranih sporočil.
  • Izboljšana pomoč v trgovini: Če je prodajno osebje opozorjeno na prisotnost stranke in ima vpogled v njeno nedavno spletno aktivnost, ji lahko nudi bolj po meri prilagojeno pomoč in priporočila.
  • Izboljšana izkušnja strank: Nudenje personaliziranih izkušenj v trgovini na podlagi strankine aktivnosti na spletu lahko privede do večje zvestobe in zadovoljstva.
  • Poenostavljen marketinški pristop: Na podlagi celovitejšega vpogleda v spletne aktivnosti strank in njihove interakcije v živo lahko ustvarite učinkovitejše marketinške kampanje, optimizirate porabo sredstev za oglaševanje in povečate skupni ROI.

Če povzamemo: povezovanje strankine digitalne identitete z izkušnjo v fizični trgovini je učinkovit način za izboljšanje lastnih (first-party) podatkov in zagotavljanje bolj personaliziranih, ciljno usmerjenih izkušenj. S prepletanjem teh strategij lahko podjetja ustvarijo brezhibno, vsekanalno izkušnjo, ki spodbuja zvestobo strank in zadovoljstvo.

Zaupajte nam svoje mnenje s sporočilom na [email protected].