Najverjetneje ste že zasledili, da video prevzema vodilno mesto v svetu marketinga. Vse od how-to videov, pa do screencastov, potovalnih vlogov in video receptov je prevzelo spletne strani, družbena omrežja, e-maile, reklamne panoje ter mestne avtobuse.

Vsi tisti, ki se vsaj malce oziramo za trendi v marketinškem svetu, smo se že nekaj časa nazaj uglasili z mantro “Video is king”. Pa vendar opažam, da v svetu B2B-marketinga še zmeraj obstaja določena skepsa. Slišim jo pri pogovorih z mnogimi našimi naročniki in skoraj zmeraj se glasi nekako takole: “Video se ne ujema s korporativno podobo našega podjetja!” 
“Video se ne ujema s korporativno podobo našega podjetja!” reče veliko strokovnjakov, zaposlenih v marketingu. Click To Tweet90 % uporabnikov pravi, da produktni video posnetki vplivajo na njihov proces odločanja. Click To TweetČe ste že prepričani o namenu, vendar vas skrbi še izvedba, vam v nadaljevanju pripenjam nekaj (meni všečnih) primerov video posnetkov, uporabljenih v namene B2B-marketinga, ki vam morda lahko služijo kot navdih za nadaljnje razmisleke. Srečno! 😊

Podjetje Zendesk v sledečem video posnetku na duhovit (in popolnoma drugačen) način predstavlja »težavne« odnose med ljudmi:

Adobe je že pred časom lansiral legendarni video posnetek, v katerem se pošali na svoj račun:

Če ste tudi vi velik fan Jeffa Bridgesa, si nujno oglejte ta video posnetek, ki ga je soustvaril s podjetjem Squarespace:

Lenovo se v sledečem video posnetku ni odmaknil od stereotipnega korporacijskega okolja, ki pa ga je začinil z dobršno dozo humorja:

P. S. Video je samo eden izmed načinov, kako se odmakniti od konkurence in pridobiti pozornost z izkazom svoje edinstvenosti. Poti je še veliko in tukaj vam z veseljem pomagamo. Oglasite se na kavi 😊.

[email protected]