Tokrat v branje priporočamo članek o rasti startupa Folk, ki je s svojim CRM-produktom v enem letu dosegel 5-kratno rast. Soustanovitelj Simo Lemhandez deli ključne strategije in pristope, ki so pripeljali do njihovega izjemnega uspeha. 

Podjetje Folk je bilo ustanovljeno leta 2020. Na čakalno listo so samo s promocijsko kampanjo privabili 10.000 ljudi, in to še preden so spisali prvo vrstico kode. Po 18 mesecih intenzivnega razvoja so začeli s testiranjem beta različice, 6 mesecev kasneje pa svoj produkt, CRM-orodje, uspešno lansirali na Product Huntu. 

Kakšne so njihove ključne strategije za rast? 

  • Sodelovanje z vplivneži: Partnerstva z vplivneži so povečala prepoznavnost in privabila nove uporabnike. 
  • Uvajanje uporabnikov: Osebni pristop pri uvajanju novih uporabnikov je pripomogel k višji stopnji angažiranosti. 
  • Prilagoditev cen: Fleksibilne cenovne strategije so omogočile dostopnost produkta širši množici uporabnikov. 
  • Pomen avtomatizacije in produktnega pristopa: V podjetju raje avtomatizirajo procese in rešujejo težave s produktom, namesto da bi hitro zaposlovali. Podjetje se osredotoča na učinkovito uporabo obstoječih virov in izogibanje hitri rasti zaposlovanja, kar zagotavlja trajnostno rast. 

Konkurenčna prednost in dosežki 

V zasičenem trgu je še pomembneje pokazati, da si drugačen, ne samo boljši. Podjetje je s svojim CRM-produktom drugačno:  

  • z nestandardnimi CRM-zmogljivostmi, kot so Chrome razširitev za dodajanje kontaktov, predloge za pogovore za Gmail in LinkedIn ipd., 
  • z modernimi programskimi praksami, kot so sodelovanje, integracije, enostavnost uporabe, predloge in lahkoten uporabniški vmesnik. 

Z doslednim fokusom na kakovosti produkta in premišljeno rastjo so tako uspeli doseči 100.000 uporabnikov in 2.000 plačljivih strank. Njihov pristop poudarja pomen avtomatizacije in učinkovitosti, kar jim omogoča ohraniti konkurenčno prednost na trgu. Uspeh podjetja Folk tako temelji na inovativnem pristopu k reševanju problemov, skrbno načrtovani rasti in osredotočenosti na uporabnike.  

Želite izvedeti še več? Preberite celoten prispevek.