Amazon testira orodje umetne inteligence, ki kupcem omogoča, da zastavijo vprašanja o določenem izdelku. Orodje, ki je del mobilne aplikacije Amazon, uporabnikom omogoča, da dobijo odgovor v nekaj sekundah, predvsem s povzemanjem informacij iz ocen in samega opisa produkta.  

Kaj želijo s tem doseči?  

  • Izboljšanje nakupovalne izkušnje: Cilj je olajšanje in izboljšanje nakupne izkušnje – kupcem ne bo treba več brskati po ocenah oziroma opisih, da bi našli odgovore na vprašanja, ki jih zanimajo. Orodje sicer ni zasnovano kot klepetalnik, vendar lahko odgovarja na ustvarjalne pozive, kot je pisanje haikuja o izdelku ipd. 
  • Razvoj AI v Amazonu: Amazon je v zadnjih mesecih uvedel več AI-orodij. Med drugim so testirali AI-generirane povzetke ocen izdelkov in uvedli AI-orodje za prodajalce, ki pomaga pri pisanju opisov izdelkov in ustvarjanju fotografij za oglase. Prav tako so predstavili “Q”, AI-orodje za podjetja, in Bedrock, AI-storitev za stranke Amazon Web Services. 
  • Vpliv generativne AI: Izvršni direktor Amazona, Andy Jassy, je povedal, da podjetje uporablja generativno AI za napovedovanje zalog in optimizacijo poti za dostavo – največ stroškov z dostavo se namreč zgodi ravno na poti. Jassy je izjavil, da bo generativna AI spremenila izkušnje strank in bo dostopnejša za razvijalce ter poslovne uporabnike, kar bo prineslo mnogo družbenih koristi. 

Celoten članek preberite tu »