FC Bayern München, svetovno priznani nogometni klub, skuša svojim navijačem zagotavljati izjemne izkušnje – tako na stadionu kot izven njega.  

Sodelovanje s SAP Emarsys klubu omogoča izkoriščanje napredne tehnologije za personalizirano komunikacijo z navijači prek različnih kanalov, kot so e-pošta, SMS-sporočila in oglasi. Klub, ustanovljen leta 1900, z več kot 63 milijoni navijačev in globalnim zanimanjem stremi k preseganju pričakovanj vse bolj zahtevnih generacij nogometnih navdušencev. 

Glavni izzivi FC Bayern 

Glavni izzivi, s katerimi se klub sooča, vključujejo povezovanje izkušenj navijačev na igrišču in izven njega, personalizacijo komunikacije, izkoriščanje podatkov za boljše razumevanje interesov navijačev in dosledno angažiranje prek vseh komunikacijskih kanalov. SAP Emarsys omogoča FC Bayern, da tem izzivom kljubuje z ustvarjanjem personaliziranih, omnichannel marketinških kampanj, ki navijače vključujejo na individualiziran način. 

Navijači v središču vsega, kar FC Bayern počne 

Z implementacijo SAP Emarsys je FC Bayern pridobil enoten pogled na svoje navijače, kar mu omogoča produkcijo prilagojenih sporočil, ki odražajo edinstvene preference vsakega navijača. To pa ne samo izboljšuje digitalno izkušnjo navijačev, ampak klubu tudi omogoča, da nadaljuje z izboljševanjem svojih strategij na različnih platformah.  

FC Bayern s tem pristopom nadaljuje svojo zavezanost odličnosti tako na igrišču kot izven njega, in s ciljem ohranjanja navijačev v središču vsega, kar počnejo. Z uporabniku prijaznimi orodji, povezanimi kanali in stalnim prilagajanjem strategij, klub utira pot k ustvarjanju vrhunskih izkušenj za svoje navijače. 

Celoten članek je na voljo tukaj.