Klarna, vodilno fintech podjetje s sedežem v Stockholmu, je s pomočjo umetne inteligence (AI) v marketingu privarčevalo 10 milijonov dolarjev, hkrati pa povečalo obseg svojih marketinških aktivnosti. 

Samo v prvem četrtletju 2024 jim je uspelo zmanjšati stroške prodaje in marketinga za 11 %, kljub večjemu številu izvedenih kampanj in ustvarjenih marketinških materialov.  

AI-orodja v praksi 

S pomočjo orodij Midjourney, DALL-E in Firefly so zmanjšali stroške za marketinške dobavitelje za 25 %. Uporaba teh orodij je prinesla prihranke v vrednosti 1,5 milijona dolarjev, čas ustvarjanja in obdelave slik pa se je zmanjšal iz šestih tednov na sedem dni. 

Zmanjšali so tudi strošek za zunanje agencije, kot so prevajalske, produkcijske ipd., pri čemer so prihranili 4 milijone dolarjev. Hkrati uporabljajo AI za 80 % vseh besedil, pomagajo si z internim AI-orodjem, imenovanim Copy Assistant.  

87 % zaposlenih dnevno uporablja generativno AI  

Podjetje trenutno izvaja dvanajst AI-projektov v marketinškem oddelku in več kot sto projektov po celotni organizaciji. 87 % zaposlenih dnevno uporablja generativno AI pri svojem delu. 

Preberi celoten članek tukaj.