AI je ključni del sodobne strategije omnichannel trženja, ki ne le izboljšuje personalizacijo in angažiranost strank, ampak podjetjem tudi omogoča, da ostanejo konkurenčna s pomočjo napredne segmentacije in avtomatizacije. Inovacije na področju AI neprestano napredujejo, kar podjetjem omogoča še večjo učinkovitost in prilagodljivost.

Največja prednost uporabe AI v marketingu je zmožnost zagotavljanja personalizacije, ki bi bila za človeka popolnoma neizvedljiva, da bi jo dosegel v majhnem obsegu, kaj šele na ravni podjetja. AI lahko izboljša vse, kar že počnete. Pomaga vam lahko predvideti, kdo, kdaj, kje in kako bo pritegnil vaše stranke.

Spodaj nizamo nekaj praktičnih primerov, kako lahko AI preoblikuje sodobne trženjske strategije, izboljšuje interakcije s strankami in pomembno vpliva na njihovo zadovoljstvo.

1. Analiza življenjskega cikla stranke s pomočjo AI: Avstralski trgovec Total Tools uporablja analitiko življenjskega cikla kupca za optimizacijo trženjskih sporočil, kar je privedlo do 16 % večje stopnje odpiranja sporočil. 

2. AI-priporočila v trgovini: Blagovna znamka Happy Socks uporablja AI za prilagojena priporočila izdelkov, upoštevajoč jezik, valuto in lokacijo kupca. 

3. Preprečevanje izgube strank: BrandAlley izkorišča AI za identifikacijo ključnih trenutkov za ponovno angažiranje strank, kar je privedlo do 24 % povečanja konverzije. 

4. AI-priporočila za izdelke v fizični trgovini: CUE Clothing uvaja AI za personalizacijo izkušenj v trgovinah in na spletu – so eni izmed redkih, ki v svoj omnichannel uspešno dodajajo tudi izkušnjo v fizični trgovini.  

5. AI za personalizacijo e-pošte: Italijanski luksuzni trgovec Luisaviaroma.com je z uporabo AI za analizo podatkov strank dosegel 900 % povečanje dohodkov iz avtomatiziranih e-poštnih sporočil. 

Preberite celoten članek tukaj.