Zipline je inovativno podjetje, ki je preoblikovalo koncept dostave z uporabo avtonomnih dronov. Njihova vizija je ustvariti hitro, učinkovito in okolju prijazno dostavno mrežo, ki lahko doseže vsakega posameznika, ne glede na lokacijo.  

Zipline je sicer znan po svojih hitrih in zanesljivih dostavah zdravstvenih potrebščin v oddaljena in težko dostopna območja, zdaj pa širi svoje storitve tudi na področje vsakodnevnih potrošniških izdelkov v sodelovanju z velikani ameriške trgovine, kot je Walmart. 

Kako bo to vplivalo na prihodnost trgovine?

Podobno kot je Netflix s svojimi spletnimi vsebinami spremenil obiskovanje kinodvoran, bi lahko Zipline s svojo hitro in učinkovito dostavo povsem spremenil način, kako kupujemo osnovne življenjske potrebščine.  

Predstavljajte si svet, kjer bodo trgovine postale skoraj prazne, saj bodo ljudje raje izbrali udobje hitre dostave na dom, podobno kot so se mnogi odločili za ogled filmov doma namesto v kinu.  

Zipline obljublja revolucijo v nakupovalnih navadah, kjer bo naročanje živil s hitrostjo dostave primerljive z dostavo pic postalo nova norma. To ne bo le spremenilo načina, kako nakupujemo, ampak bo tudi zmanjšalo prometne zastoje in emisije, kar prispeva k bolj trajnostnemu in zelenemu okolju. 

Za kaj pravzaprav gre?  

  • Razširitev storitve: Zipline napoveduje pomemben korak v sodelovanju z Walmartom. Kasneje v letošnjem letu bodo integrirali svojo novo rešitev za dostavo na dom v metropolitanskem območju Teksasa, s čimer bodo lahko postregli milijone prebivalcev. To bo število strank, ki jih trenutno doseže Walmart, povečalo za več kot 1000-krat. 
  • Izkušnje in statistike: Od leta 2021 Zipline sodeluje z Walmartom v zvezni državi Arkansas, kjer dostavljajo izdelke iz trgovine do domačega praga. Povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo je 9,2 (od 10), povprečni čas leta pa približno 3 minute na naročilo. Zipline je opravil skoraj 900.000 komercialnih avtonomnih dostav in ima najdaljše lete z droni v ZDA. 

Celoten članek preberite tu »