Na to prodajalci ne znajo odgovoriti. Niso še razmišljali o tem. Zato, ker jim doslej tega še nihče ni nudil. Vsaj ne tako poenostavljeno in hipno, kot je to na voljo zdaj. Pri nas. 🙂

Ko sem se v zvezi z vrednostjo te naše storitve pogovarjal z enim mladeničem, prodajalcem na začetku njegove karierne poti, se mi je zdelo, da bo najbolje razumel vrednost storitve in metodologijo njenega delovanja, če vse skupaj skozi prispodobo prenesem v njegovo nedavno študentsko življenje.

“V petek zvečer greš na študentsko zabavo. Tam je 50 deklet. Če je tvoj cilj preživeti noč z eno od tam prisotnih, se lahko lotiš akcije na več načinov. Lahko tako, da enostavno poskušaš po vrsti pri vseh, ki so ti všeč. Pri tem tvegaš dvoje. Lahko ti zmanjka časa tisti večer, ker nisi imel sreče z izborom svojih “tarč”. Seveda se lahko kateri tudi zameriš, ker te je opazovala in ni bila tvoj prvi izbor. V vsakem primeru pa zelo verjetno s takšno slepo metodo izgubljaš dragoceni čas.

Če bi vedel, katerim dekletom med tebi všečnimi se je na tebi ustavilo oko, je verjetnost uspeha zaradi pravilne izbire (vrstnega reda) neprimerno večja. In ne samo to – če svoj fokus pravilno usmeriš takoj na začetku, se tvoja “zabava” lahko začne že kmalu po prihodu na žurko.”

Fantu je bilo takoj vse jasno. Razumel je, zakaj je za prodajalca izrednega pomena, da zna prepoznati svoje najbolj zadovoljne stranke.

– Najbolj zadovoljne stranke se najbolj in med prvimi odzovejo na nove ponudbe. To nam pove, da je kampanjo za novo storitev najbolje začeti pri njih, s čimer zagotovimo rast poslovanja.

– Naklonjenost najbolj zadovoljnih strank lahko izkoristimo za širjenje dobrega glasu in promocijo svoje storitve.

– Najbolj zadovoljnim strankam ni treba nuditi posebnih ugodnosti, da se odločijo za ponoven nakup.

Ostalo je samo še vprašanje, kako lahko prodajalec do teh informacij prihaja vsakodnevno (da ima torej vpogled v stranko v realnem času) za sprejemljiv strošek in brez mukotrpnega anketiranja strank. Eno od možnosti poznamo, v mnogo dejavnostih smo jo že uspeli preizkusiti in deluje. Lahko preverimo, če deluje tudi v vašem poslu.

[email protected]

P.S. Če bi želeli preveriti ali Povej šefu deluje tudi v vašem poslu, se povabite k nam na kavo, da se spoznamo. 😉 Rade volje bomo preverili, če so Povej šefu storitve prave tudi za vaš posel.

Želim sestanek