Kadar koli začenjamo sodelovanje s kakšno novo stranko – to pomeni, da se lotimo izgradnje njihovega marketinškega stroja -, se soočamo s strankinimi pomisleki, ali ni morda dvotedenski newsletter preagresiven za njihove stranke in potencialne stranke. Vsakič znova se prebijamo skozi isto dilemo. Po svoje se mi zdi razprava o tem celo zelo zabavna, saj so prav vsi ti ljudje, preden so se odločili za sodelovanje z nami, bili deležni štirikrat intenzivnejšega ”obmetavanja” z vsebinami z naše strani. In glej ga zlomka – ta naša e-sporočila, pošiljana kar dvakrat tedensko, jih niso odvrnila. Postali so celo naše stranke! Sprašujem se, v čem so naši mailingi drugačni od tistih, ki jih nameravajo pripravljati sami za svoje (potencialne) stranke …

Naši prispevki na blogu in webinarji so namenjeni temu, da z njimi pomagamo našim bralcem in sledilcem.

Ne glede na to, v kakšnem poslovnem odnosu smo z njimi. Trudimo se ustvarjati vsebino, ki jim koristi in pomaga pri njihovih izzivih … Ne rečem, da je vsa naša vsebina za vsakogar koristna, a obravnavamo problematiko, s katero se soočajo ljudje, ki se zavedajo, da so se nakupne navade njihovih kupcev spremenile in da morajo temu primerno prilagoditi svoj marketing in prodajo. Za vse te je vsebina, ki jo skoraj dnevno ustvarjamo, koristna. Je prava za njihov kontekst. Dokler v tej vsebini najdejo brezplačen nasvet, dobijo navdih in dobro idejo za pristopk svojemu izzivu, jih naša sporočila razveseljujejo.
Kaj bi vas odvrnilo od branja naših vsebin?
Zagotovo sporočila, ki bi govorila izključno o nas. Katero stranko smo dobili, kam gremo na konferenco, kaj smo dodali v našo ponudbo, koga zaposlujemo … Ponudniki, ki ne naredijo miselnega preskoka proti marketingu, ki koristi bralcem in strankam, se skoraj vedno ujamejo v past pisanja o sebi. To vsebinski marketing spremeni v navadno oglaševanje, vsiljeno v poštne predale. Taka sporočila so prepogosta, tudi če jih pošiljate dvakrat na leto.

Torej, dokler boste s svojimi mailingi znali distribuirati pravo vsebino v pravem kontekstu, bodo prejemniki veseli vaših novic.

Če bodo te zanje zares koristne, vas bodo postopoma oblikovale kot strokovno avtoriteto na vašem področju. V določenih dejavnosti je prav slednje ključni diferenciator med ponudniki. Jaz vedno raje delam z nekom, ki mi daje občutek, da res ve, kaj počne. Vi?
[email protected]
Ps: Seveda je ključno, da vaši newslettri, ne glede na to, kako pogosti so, ne letijo »v prazno«, temveč vam prinesejo informacije. Pri tem vam izdatno pomaga marketing automation. omejitve-email-marketinga