Ko komu poskušam razložiti, s čim se pravzaprav ukvarjamo in kakšne probleme rešuje FrodX svojim strankam, se mi precej pogosto zgodi, da ta nekdo vse skupaj enači z e-mail marketingom. »Saj imamo Mail Chimp in še integriran je z našim CRM-sistemom,« je eden od takšnih ugovorov. Tu imamo dobro priložnost, da s svojimi rešitvami izboljšamo učinkovitost marketinških naporov takšnega podjetja.
Izboljšajte učinkovitost marketinških naporov svojega podjetja. Click To Tweet
Več kot očitno je, da se zavedajo pomena e-poštnih kampanj, vendar tega še ne počnejo najbolj učinkovito. Ker zelo rad pojasnjujem s prispodobami, sem tudi za obrazložitev razlike med sistemom za e-mail marketing in marketing automationom (MAP – Marketing Automation Platform) našel eno. Razliko med delovanjem teh dveh sistemov si predstavljajte kot razliko med najboljšim in najslabšim prodajalcem, ki ste ju srečali v življenju.
Katerega prodajalca bi si želeli imeti v svojem podjetju? Click To Tweet
Najboljši prodajalec vas je poslušal, spraševal in odgovarjal na vaša vprašanja. Odgovarjal vam je z vsebino, ki ste jo iskali in si jo želeli slišati prav v tistem trenutku. Imeli ste občutek, da vas pozna in razume vaše potrebe. Tudi zato se vam je zdelo, da ima za vas dobro ponudbo. Izkušnja z najslabšim možnim prodajalcem, ki ste ga spoznali v življenju, je verjetno ravno nasprotna. Zelo verjetno vas ni ničesar spraševal, niti poslušal, kar ste mu želeli povedati. Govoril je le o tem, o čemer se je namenil govoriti on sam. Zelo verjetno vam ni dal odgovorov, ki ste jih iskali in želeli. In zagotovo je pri vas pustil tak vtis, da si takšnega prodajalca ne želite srečati ponovno, kaj šele kar koli od njega kupiti.

[email protected]

Ps: Če želite izvedeti več o marketing automationu in inbound marketingu, vas vabim na webinar ravno o tem. Vesel bom, če se nam boste pridružili, ker sem prepričan, da lahko MA koristno uporabijo vsa podjetja in organizacije.