Zdi se, da smo najbolj ”odzivni” (op. odzivni je namenoma v narekovajih) tam, kjer je najmanj šuma. Pred petimi in več leti ni bilo problem pripraviti mailinga, ki je imel 80% odpiranost in 40% klikanost. Danes je pravi praznik, če 5 % vseh prejemnikov, ki smo jim poslali mailing, nekaj v sporočilu tudi klikne. Šteje samo klik. Če ne ”prodaš” klika, je trud bolj ali manj itak zaman.
E-mail kot kanal postaja vse bolj in bolj zasičen in dejstvo je, da smo zaradi tega vse manj odzivni nanj. A še ne bo propadel. Postal bo neuporaben za vse tiste, ki svojih vsebin ne bodo znali prilagoditi kontekstu, v katerem se nahaja prejemnik. Recimo, da je kontekst področje zanimanja in ”zrelost” prejemnika vsebine. Šele takrat, ko bo vaša vsebina v kontekstu posameznega prejemnika sporočila oz. vsebine, ki jo s sporočilom promovirate, bo ta vsebine vesel. Ker mu bo koristna. Ker mu bo pomagala. Če tega ne dosežete, je trud zaman. Običajno takrat prinese celo negativne učinke.
sms-kot-digitalni-kanal
Če razmišljate samo o odzivnosti kanala in ne predvsem o vsebini in kontekstu naslovnika, potem vam razkrijem, da je SMS ta trenutek daleč najbolj ”odziven” digitalen komunikacijski kanala. Odziven v tem smislu, da je tam najmanj šuma in da je tam sporočilo najtežje zgrešiti. Ne vem pa, koliko lahko računate na izplen, če boste s sporočilom šli prejemniku na živce. Mene z SMS-om niso prepričali, za katero stranko je treba voliti. Morda obratno.
SMS uporabite samo pri tistih, ki vas že imajo radi in imate dovolj intimen odnos za tako diskreten kanal s tako malo šuma.

[email protected]
Ps. Pošljite mi SMS na 041 668 757, če bi se oglasili na eni kavi pri nas. Prav rad bi se pogovoril o vaših trenutnih marketinških in prodajnih izzivih. Mogoče za začetek preberete, kako zgraditi odnos, primeren tudi za pošiljanje SMS-ov …
kako-se-operativno-lotiti-inbound-marketinga