V soboto sem se odpravil v Intersport. Po kolo za hčer, za rojstnodnevno darilo. V relativno prazni trgovini sem sam v miru ogledoval ponudbo njihovih koles. Po kakih slabih desetih minutah je k meni precej diskretno pristopil prodajalec. »Za kako velikega otroka gledate kolo?« je bila prva stvar, s katero me je nagovoril. Zastavil je pravo vprašanje, v pravem trenutku. Zadel je kontekst. Začela sva se pogovarjati. Na koncu sem kupil kolo. In Pika ga je bila zelo vesela.
Ko je pravo vprašanje zastavljeno v pravem trenutku, se tudi posel (hitreje) sklene. Click To Tweet Bi znal bolje pristopiti, če bi namesto spremljanja mojega obnašanja vedel, kaj vse sem že kupil v preteklosti v Intersportu? Zagotovo ne. Za njegov uspeh je bilo ključno zaznavanje mojega obnašanja v trgovini. Zagotovo bi me izgubil, če bi me nagovoril s pohodniškimi nogavicami, ker sem nazadnje v Intersportu kupil pohodniške čevlje zase.
Tehnologija je tu in je cenovno dostopna tudi slovenskim podjetjem. Izkoristite jo. Click To Tweet Prepričan sem, da se vsi strinjate s tem mojim spoznanjem glede optimalnega ravnanja prodajalca v trgovini ob fizičnem stiku s stranko. Vprašam pa vas, kje je razlika, ko potencialna stranka brska po online ponudbi na spletu? Zakaj tudi potencialne stranke na spletu ne bi nagovorili glede na zajete podatke o zaznanih vzorcih obnašanja in ji dinamično prilagajali vsebino na spletni strani in v komunikaciji po elektronski pošti? Ali pa vsaj, ko jo pokličemo po telefonu oz. se odpravimo na prodajni sestanek. Tehnologija je tu in je cenovno dostopna tudi slovenskim podjetjem.
[email protected]
Ps.
Kako začeti, da boste postopoma izboljšali tudi svoj spletni nastop in stik s stranko, se bomo pogovarjali na seminarju o inbound marketingu. Kdaj začeti, ni več vprašanje, ampak dejstvo – danes. Zato ne zamudite seminarja »Kako tržiti in prodajati hiperpovezanim informiranim kupcem«. Prijavite se lahko tu.
 
Baner_Poznate-tehnologijo-brez-katere-je-danes-marketing-tezko-uspesen_728x90[1]