ZanimanjePrekGoogla
Jutri se v FrodXu pričnemo ukvarjati s številkami – tistimi prodajnimi. Tudi tako malo podjetje, kot je FrodX, na nek način sestavlja prodajni načrt. Da, tudi mi moramo na koncu v Excelovo tabelo zapisati številke, ki jih bomo lovili tja do 39. decembra, ko je vsako leto običajno zadnji dan fakturiranja pri nas.
Tudi letos si želimo kakih 30 % rasti. Vsaj toliko rabimo, da izpolnimo zahteve pretekle rasti. Super bi bilo, da naredimo še kaj zraven in da na koncu ostane še kaj več, kot poje prihodnja rast.
Ampak številke je sila enostavno zapisati in jih razdeliti med sodelavce. Precej težje se mi zdi ponuditi sodelavcem verodostojen odgovor, kako bomo poiskali nove stranke, kdo so te nove stranke, na katere lahko stavimo, in kdo so tiste, ki se nam lahko še pojavijo. Kakšne produkte bomo imeli zanje, koliko časa in denarja bomo potrebovali za vsako novo stranko. Pa tudi koliko nam bo prinesla v 2015 in koliko v svoji celotni življenjski dobi … Več ko potrebujem odgovorov, da objektiviziram naš prodajni plan, bolj se mi zdi, da številke v Excel ne pridejo več tako enostavno in da prodajnih rezultatov ni možno napovedovati čez palec.
Številke v Excel ne pridejo več tako enostavno in prodaje ni možno napovedovati čez palec. Click To Tweet V nobenem primeru ni moj namen modrovati, kako je in kako ni prav planirati prodaje. Je pa moj namen spodbuditi razmislek o tem, kaj bodo prodajne ekipe spremenile, da lahko povečajo prodajno učinkovitost. Ker povečevanje prodaje na obstoječih kupcih ni brez omejitev, smo tako ali drugače prisiljeni v iskanje novih kupcev. Ste planirali zgolj želene prodajne številke ali tudi inovacije pri prijemih za iskanje novih kupcev? Greste v leto 2015 z enakimi prijemi ali morda razmišljate o vzpostavitvi digitalnega marketinškega stroja, s katerim boste svoje prijeme prilagodili spremenjenim nakupnim navadam svojih potencialnih strank? Da, te se spreminjajo. Predvsem zato, ker je danes sleherna informacija za angažiranega kupca dostopna na klik.

Morda je res čas, da tokrat ne razmislite le o novih številkah, ampak tudi o drugih prijemih za pridobivanje novih strank. Kako mi pomagamo svojim strankam pri izgradnji sodobnih marketinških strojev ob podpori marketing automationa, smo za lažji pregled podali kar v enostavni infografiki. Morda pa ti “koraki do uspeha” le niso tako zahtevni, da morajo čakati še na kakšno novo leto.
KorakiDoUspeha
 
Pa srečno 2015!
[email protected]
 
Ps. Nisem pozabil na naše zveste obstoječe partnerje. Seveda na te vedno računamo tudi v svojih poslovnih načrtih. Ampak o njih se pogovarjamo drugače. Ko planiramo njih, se pogovarjamo o tem, kako naši marketinški stroji delujejo pri njih in kakšni bodo njihovi prodajni plani zaradi naše pomoči. To je najboljša informacija tudi za naše številke. 😉
 
Pps. O sodobnih prijemih za pridobivanje novih strank se bomo pogovarjali tudi na seminarju »Kako tržiti in prodajati hiperpovezanim informiranim kupcem«. Pridružite se nam.
Baner_Poznate-tehnologijo-brez-katere-je-danes-marketing-tezko-uspesen_728x90[1]