Kdo si želi biti povprečen v trženju? Nihče. Zakaj se potem sploh obremenjujete s statističnimi povprečji različnih »raziskav«? Pomembno je samo to, kar deluje vam.
Pritisk mi dvigne, ko mi stranke pošiljajo različne statistike takšnih in drugačnih »študij«, kdaj bi morali pošiljati mailinge, da bi bili uspešnejši oz. bolj brani in bolj klikani. Ne mine teden, da mi kdo ne pošlje kakšnih novih ugotovitev in me sprašuje, kaj si mislim o tem in zakaj zanje mailingov ne pošiljamo takrat, kot piše v poročilu, da bi bilo optimalno.
Obremenjevanje s statističnimi povprečji vodi zgolj k povprečju, ne k izjemnosti. Click To Tweet  
Poročila o uspešnosti pošiljanja mailingov so le orodja za ustvarjanje zanimanja in konverzije s strani ponudnikov e-mail marketinga
Počasi se je tega nabralo toliko, da zdaj ta poročila pokrijejo že vse dni v tednu in vse ure v dnevu. Nikoli se vam ne splača pošiljati mailinga, če mislite, da je ključ uspeha vaših mailingov čas pošiljanja!
Naredite domačo nalogo in se vprašajte, kaj mora pisati v vašem sporočilu, da ga bodo ljudje želeli odpreti in prebrati! Da se ga bodo razveselili. To bo ključno za vaš uspeh. Če si bodo vaših sporočil želeli, jih bodo odprli prvič, ko bodo pregledovali pošto. Brez skrbi.
Kako se odzovejo prejemniki vašega newslettra? So apatični ali vznemirjeni, ko zagledajo vaš mail v svojem inboxu?
Kaj mora pisati v vašem sporočilu, da ga bodo ljudje želeli odpreti in prebrati? Click To Tweet  
Ob pogledu v inbox najprej pomislimo, kaj bomo zbrisali, ne da bi prebrali
Pošiljatelj je prvi kriterij za diskvalifikacijo maila. Nato se prejemniki odločamo za izbris maila na osnovi tega, kaj piše v ”subjectu” ali po domače zadevi. Šele potem ga odpremo in se spustimo v vsebino, kjer je treba znati prodati klik.
Pošiljatelj je prvi kriterij za diskvalifikacijo maila. Click To Tweet Precej verjetno je, da slabim rezultatom mailinga botruje slaba vsebina (za ciljno skupino) in ne napačen čas pošiljanja. Ko nekajkrat razočaraš prejemnike, si s tem pokvariš svoje ime. In prav tako obratno. So pošiljatelji newslettra, pri katerih odprem vsako njihovo pošto. Ker se vsakega njihovega maila praviloma razveselim, niti ne pogledam zadeve. Odprem ga že na osnovi podatka o pošiljatelju. Še več – vsak četrtek nestrpno pričakujem njihov mail. O njem se pogovarjam s svojimi prijatelji in tudi na osnovi vsebine tega newslettra se odpravljam po nakupih.
Cilj je torej, da svoje prejemnike newslettra pripeljete do tega, da bodo vaše maile odpirali že zato, ker ste prav vi pošiljatelj. Če bodo v vaših sporočilih vedno prepoznali koristi zase ali pa se bodo dobro zabavali ob branju, potem si boste v njihovih očeh zgradili dobro ime. Ko enkrat dosežete to, bo prav vseeno, kdaj jim pošiljate sporočila.
Vsebina je neprimerljivo pomembnejša od časa pošiljanja. Click To Tweet  
Bolj kot čas pošiljanja je pomembno, da se držite ritma in vedno pošiljate v enakem terminu
Je pa vsekakor koristno, da svoje prejemnike navadite nekega ritma. Ko boste imeli takšne privržence, kakršen sem jaz za Coolhouse, si bodo ljudje vnaprej vzeli čas za vašo vsebino. Jaz se prav veselim četrtkov, ker takrat običajno dobim njihov newsletter.
😉
Ne ukvarjajte se s statistikami. Ta čas in energijo vložite v to, da sestavite vsebino, ki bo izjemna v očeh prejemnikov. Da vam to uspe, jih morate res dobro poznati in imeti dobro segmentirane. Niso vse zgodbe všečne vsem ušesom. To so v resnici vaši pravi izzivi, ne pa čas pošiljanja.
 
[email protected]
Ps.
Če se želite lotiti izzivov, ki sem jih naštel zgoraj, potem vam bo prej kot e-mail marketing pomagal marketing automation. Zakaj? Preverite v spodnjem dokumentu.
omejitve-email-marketinga